Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

26:e februari 15:00 Anderslövs IP konstgräs

ÖT Smygehuk FF 1-0 Ystad IF (2-0)

1-0 Michael Nilsson 50 min

Varningar

ÖT Smygehuk vann tredje raka matchen när man slog division 4 laget Ystad IF med 1-0. ÖT fick tillbaka några spelare i truppen som inte var tillgängliga senast och startelvan var densamma som senast förutom ett målvaktsbyte där det nu var Izzettin Adigüzels tur att stå. ÖT inledde väldigt positivt och tog tidigt tag i taktpinnen. Redan i den 4:e minuten spelas bollen in från vänster in i Ystads straffområde där Emir Rozajac är nära att sätta 1-0 men avslutet går över. I den 8:e minuten slår Patrik Lippe en fin långpass mot Johan Hellström som tar sig förbi sin försvarare på vänsterkanten innan han slår ett inlägg mot första stolpen där Oliver Oliveros möter upp och skjuter direkt på volley men bollen far över målet. Det var inte på något sätt målchansernas match men ÖT kontrollerar spelet på ett mycket bra sätt. Försvarsspelet verkar sitta klockrent redan och arbetet i försvaret börjar redan längst upp hos våra forwards som gör ett stort jobb och på så sätt avlastar mittfältet och försvaret. Det är väl den största skillnaden jämfört ifjor att vi alla jobbar som ett LAG. ÖT skapar någon halvchans till under första halvleken som dock blir mållös. Mattias Jönsson får en smäll på knät i slutskedet av första halvlek och in kommer Axel Andersson. I paus går Anders Mårtensson ut och in kommer debutanten Lukas Printzlow. I den 48:e minuten får ÖT en frispark på högerkanten en bit in på Ystads planhalva. Michael Nilsson slår en bra frispark som med hjälp av vinden går över samtliga och träffar ribban. Ytterst nära där. I den 49:e minuten kontrar ÖT blixtsnabbt där Michael Nilsson från vänsterkanten hittar en fri Johan Hellström till höger men Johans avslut räddas av målvakten till hörna. På den efterföljande hörnan, i matchens 50:e minut stegar lagkapten Michael Nilsson fram och tar lite hjälp av vinden där bollen elegant seglar över samtliga och in direkt i mål till 1-0. Detta var Michaels 1:a mål i år. För övrigt lyckades Michael med bedriften att slå en hörna rakt i mål redan ifjor. ÖT fortsätter kontrollera matchen på ett bra sätt och släpper inte till något överhuvudtaget. 20 minuter in i andra halvlek görs ytterliggare 3 byten där framförallt de inbytta anfallarna Joppe Nilsson och Patrik Ala visar framfötterna. ÖT vinner matchen med 1-0 och försvaret gör en mycket stabil insats igen. Målvakten Izzettin Adigüzel håller sin andra raka nolla. Michael Nilsson var väldigt pigg och duktig som vänsterytter och ser mer och mer ut som den vänsterytter han en gång var. I nästa match väntar Brantevik/Rörum Österlen i Skillinge på konstgräset på lördagen den 5:e mars klockan 12:00.